Szimatolás az irodalom, a gasztronómia és a turizmus világában

Könyvtacskó

Demény – Kóbor kalandjaim

Nagy gondolkodó születik!

2016. február 27. - Szabolcs282

demeny11.jpg

Szokatlan a sorrend. Jó egy éve, Demény első kötetében megismerhettük filozófiájának, a Deményizmusnak az alapvetéseit. Életének első szakaszára, amelyben filozófiája gyökerezik, az új könyvében tekint vissza a négylábú diktátor. 

1_14.jpg

Tipikus konyasors az övé. Egy kétlábú arra ébred, milyen vicces lenne kutyát tartani. Kis séta, kis játék, kis simogatás, sok öröm és kacagás. Arra persze nem gondol, hogy egy kutya ennél jóval többel jár, de még arra sem veszi a fáradságot, hogy párja véleményét kikérje. Nem minden háztartásban divat meghallgatni a másikat. De ez már párkapcsolati kérdés, inkább hagyjuk! Emberünk elmegy a tenyésztőhöz, persze ahhoz, ahol nagy választék van olcsóért. Pénz beszél, kutya ugat.  Kápéért a néhány hetes csöppség rögtön elvihető. Hogy még szopik, hogy még nincs immunrendszere? – Kit érdekel!

Először tényleg minden móka és kacagás. Aztán jönnek a gondok: Nem csak az emberpalánta, de a kölyökkutya sem születik szobatisztán; egy ebbel sétálni kell, nem csak akkor, ha süt a nap, kedvünk és időnk engedi; az unatkozó kutya kárt tesz papucsunkban, legdrágább cipőinkben, ízekre szedi használt papírzsebinket; és ki hallott már ilyet – egy kutya növekszik! Ha van kert, akkor most még nem következik rögtön az utca, vagy a gyepmesteri telep, hanem csak a száműzés a falatnyi zöld területre. Az édi kutyuliból nagy döggé vált négylábú kap naponta a kaját és vizet – „Oszt jónapot!”

A mi Deményünk többet vár az élettől, így hát megszökik. Járja az utcákat, ahol a nagyvárosi dzsungel lakói lesznek a barátai: a süni, a rigó, a liba, a kutyalányok. Persze sok a veszély; a város tele macskákkal, kutyabandákkal, a csirkefejekkel és az ő autóikkal. De minden jó, ha a vége jó: feltűnik egy lány fehér tornacipőben, és Demény ad neki egy esélyt; ha jól megbecsüli magát, ő lehet a Gazdi

2_14.jpg    

Demény ezúttal egy kedves mesét mondott Magos Juditnak klaviatúrába, ami mögött azonban a szomorú valóság áll: felelőtlen, nemtörődöm kutyatartók, szívtelen, közömbös emberek, szörnyűségeket elszenvedő négylábúak. Bízzunk benne, hogy sok leendő kutyatartó fogja olvasni Demény életének kalandos történetét, és idejekorán rájön, hogy ebet tartani nem csak móka és kacagás, munkával, felelősséggel, olykor kellemetlenségekkel is jár. Ezzel együtt Demény egy könnyed stílusú, egyszerű nyelvezetű könyvet írt; ideális olvasmány a legfiatalabb generációknak is: mesél, viccelődik, de mégis tanít.  

Deményisták előre!

Libri, 2015, 156 oldal, 2990 Ft   

img-20160227-wa0000.jpg

Wiki és én is deményisták vagyunk!

Tetszett a cikk? Akkor kérünk, oszd meg a Facebookon, hogy minél többen olvassák! 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvtacsko.blog.hu/api/trackback/id/tr898397796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása